fbpx
Сьогодні
15:07 23 Лют 2021

Укрзалізниця хоче, щоб проект поїздів City Express отримав статус "Великого будівництва"

Проект оновлених маршрутів приміських поїздів City Express потребує посиленого фінансування.

Про це заявив голова "Укрзалізниці" Володимир Жмак під час всеукраїнського форуму "Україна 30. Інфраструктура" у вівторок.

"Ми хочемо, щоб наш проект City Express отримав статус такого самого "Великого будівництва", яке нині відбувається на дорогах. Ви бачите: є гроші – є дороги. Будуть гроші – будуть комфортні умови перевезення пасажирів", – сказав він.

При цьому, за словами голови компанії, в "Укрзалізниці" розраховують на місцеві органи самоврядування, "щоб навести порядок на платформах, які наразі виглядають жалюгідно".

"Для того щоб встановити режим пропуску пасажирів й у такий спосіб підвищити доходи "Укрзалізниці", тому що ви самі знаєте, наразі багато "зайців" їздять у поїздах", – пояснив Жмак.

"Ті регіони, хто піде нам назустріч, отримають нові, сучасні електрички, і жителі цих регіонів зможуть комфортно їздити на роботу і з роботи. Ті, хто не піде нам назустріч, їздитимуть в обшарпаних електричках, так би мовити, за залишковим принципом", – наголосив він.

Голова "Укрзалізниці" уточнив, що насамперед УЗ планує диджиталізувати квитки, щоб кожен українець міг купити їх через свій смартфон.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: