fbpx
Сьогодні
18:13 23 Лют 2021

Україна у ТКГ прокоментувала реакцію Росії на нове загострення на Донбасі

Член української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Сергій Гармаш розповів, чому Росія повернулася до тактики військової ескалації конфлікту на Донбасі.

Про це пише "Україна 24".

Він зазначив, що Росії потрібен був режим тиші на Донбасі, щоб послабити роль і вплив "нормандської четвірки".

"У ТКГ є ОРДЛО, Росія вдає, що вона там посередник, і немає Німеччини та Франції. А ось у "нормандській четвірці" Росія – сторона конфлікту і немає ОРДЛО, тому Росії було вигідно все спустити на рівень ТКГ. Мало того, вони ж навіть під час режиму тиші постійно вимагали суб'єктивізації, придумували якісь відеоконференції. Навіть МАГАТЕ звертається до нас з проханням перевірити ядерні об'єкти, а ОРДЛО вимагають, щоб МАГАТЕ спілкувалося з ними, але це неможливо, оскільки їх не існує юридично. І всі зусилля спрямовані на суб'єктивізацію. Коли Росія побачила, що це не спрацювало, знову почала застосовувати свій військовий інструмент, і вона це робитиме й надалі, поки ми та наші партнери її не послаблять", – пояснив Гармаш.

Також учасник ТКГ зазначив, що одним з елементів зміни політики України щодо Донбасу і війни з Росією є санкції.

"Ми якось забуваємо, що в нас війна не на Донбасі, взагалі війна гібридна, з Російською Федерацією, є ще Крим, інформаційний вплив. Політична сила Медведчука і його телеканали – це теж елементи війни. Тому зараз йде комплексна зміна політики України, реагування на цю війну. Саме все це в комплексі й викликає нервову реакцію Москви, яка не визначилася, як їй реагувати, і реагує, як завжди – "спочатку бий в морду, а потім розберемося", – сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: