fbpx
Сьогодні
20:02 23 Лют 2021

Ткаченко заявив, що "канали Медведчука" створили ТОВ зі статутним фондом 100 грн

Телеканали 112, NewsOne та ZIK, які входили до медіахолдингу "Новини" депутата Верховної Ради Тараса Козака, створили однойменне товариство з обмеженою відповідальністю. Його статутний фонд становить 100 гривень.

Про це повідомив міністр культури Олександр Ткаченко, пише LB.ua.

"Заборонена "Трійка Медведчука", що називала себе "Медіахолдинг «Новини»" натягнула нову маску. Створила ТОВ з такою ж назвою. Напевно, щоб РНБО та СБУ їх довго не шукали", – заявив Ткаченко.

Міністр повідомив, що ТОВ зареєстровано 18 лютого – "буквально за два тижні після блокування цих антиукраїнських пропагандистських каналів в українському ефірі".

Засновниками нового ТОВ є загалом 100 осіб.

"Кожен з них «скинувся» на створення ТОВ по одній гривні. Таким чином, статутний капітал ТОВ «Медіахолдінг «Новини» – 100 грн. Схоже на те, що Медведчук і Ко шукають юридичні способи, аби знов запустити трансляцію кремлівської пропаганди в наш інформаційний простір. Проте, скільки нових ТОВок за 100 гривень не роби – суть не змінюється, а отже й увага з боку держави до їхньої «діяльності»… Але як зі статутним капіталом у 100 грн можна фінансувати заздалегідь нерентабельне підприємство – питання риторичне", – зазначив міністр.

Раніше Зеленський підписав указ про санкції проти Медведчука.

Нагадаємо, 19 лютого Рада національної безпеки та оборони запровадила санкції проти Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та ще 6 осіб.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що санкції проти Медведчука та його дружини запровадили через фінансування тероризму.

Голова СБУ Іван Баканов заявив, що рішення про введення санкцій стосовно окремих осіб ґрунтується, зокрема, й на матеріалах, якими володіє Служба безпеки України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: