fbpx
Сьогодні
12:16 22 Лют 2021

Зеленський заявив, що в країні є люди, які шкодять переговорам влади з МВФ

English version here

фото: ОП

Президент Володимир Зеленський заявив, що в країні є люди, які в обхід уряду спілкуються з представниками МВФ, і таким чином шкодять переговорам влади з фондом.

Про це президент сказав на пресконференції в рамках Всеукраїнського форуму «Україна 30. Інфраструктура».

«Я вважаю, що у нас нормальні відносини з Міжнародним валютним фондом. Всередині України нам ніхто не допомагає із цією темою, а навпаки, я знаю, що багато людей, багато «лобістів» працюють окремо з МВФ і розповідають, що тут відбувається в Україні: «ай-ай-ай. Тут таке страшне. От якби були ми, ми б показали…». Тобто, помічників немає, з іншого боку я повинен вам сказати, що ми будуємо незалежну Україну, і деякі речі, які хочуть ті чи інші наші західні партнери, з деякими речами ми погоджуємося, а з деякими ні», – сказав Зеленський.

Він наголосив, що програма з МВФ не завершується. У рамках програми stand by наша держава має отримати ще два транші. Українська влада має виконати для цього низку економічних зобов'язань, бо була така домовленість з МВФ.

«Програма не виконана через деякі речі. Наприклад, по юридичному напрямку закон про Вищу раду правосуддя, їх же готували багато років, що буде такий закон. А ми тепер дуже швидко повинні якісь речі робити. Дуже швидко. А це непросто. І банківський закон», – сказав Президент.

Зеленський наголосив, що Україна розраховує на кошти від МВФ. Відповідаючи на уточнююче запитання журналістів, чи вірить він в те, що Україна їх отримає цього року, сказав:

«Я вірю в це. У нас в цілому немає такого питання «якщо ні?», а якщо ні, то у нас завжди є план Б», – додав глава держави.

Як повідомлялося, 13 лютого МВФ оголосив про завершення роботи чергової місії щодо перегляду програми stand by.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: