fbpx
Сьогодні
14:21 22 Лют 2021

Зеленський пояснив, що не існувало окремого ковідного фонду

фото: ОПУ

Президент Володимир Зеленський заявив, що окремого ковідного фонду не існувало, тому й рішення щодо фінансування з нього програми "Велике будівництво" не ухвалювалося.

Про це глава держави заявив на пресконференції в рамках форуму "Україна 30. Інфраструктура ".

"Велике будівництво – це не тільки дороги, це найголовніша помилка… За десять місяців ми побудували сотні шкіл, стадіони, майданчики, садочки… "Велике будівництво" – це велика програма… Частина цієї програми – це наші приймальні відділення, до яких будувалася окрема інфраструктура, і будуються дороги до лікарень. Тобто багато цих речей було зроблено і в боротьбі з COVID-19″, – сказав Зеленський.

Він зазначив, що в Україні було започатковано багато різноманітних програм після того, як вдалося отримати від Газпрому 3 млрд доларів за рішенням Стокгольмського арбітражу. Однак, коли розпочалася пандемія COVID-19, усі вони були обмежені.

"Але потім ми почали розуміти, що (програми – ред.) треба відкривати, і поступово ми відкривали всі програми, а при відкритті ми ставили пріоритети – інфраструктура і "Велике будівництво"… Не існував просто окремий (ковідний) фонд – його не було…

Ковідний фонд – це були всі програми, які об'єднані, і ми просто поставили рамки – не можна брати звідти гроші. Беремо гроші звідти тільки (коли) ми зібралися, сказали, що зараз пріоритет? Оця соціальна допомога. Раз. Що далі? Оновлення техніки – скільки можемо, трішечки – два. Далі – дороги. Три. Ось так ми й працювали", – зазначив глава держави.

У 2021 році на програму "Велике будівництво" (розвиток дорожньої інфраструктури) у бюджеті передбачено 150 млрд гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: