fbpx
Сьогодні
22:56 22 Лют 2021

Посол Британії заявила, що Україна "відстає" у реалізації оборонної реформи для отримання ПДЧ в НАТО

Фото: ukrinform.ua

Україна навряд чи зможе отримати у 2021 році План дій щодо членства (ПДЧ) в НАТО, який Київ хоче отримати разом з Грузією, тому що "відстає" реалізація оборонної реформи.

Про це посол Великої Британії Мелінда Сіммонс сказала в інтерв'ю Європейській правді.

Вона зазначила, що отримання Україною у 2020 році статусу партнера з розширеними можливостями (Enhanced Opportunities Partner, EOP) свідчить про те, що "минулий рік був дійсно хорошим для євроатлантичних прагнень України".

"Але є питання, яке мене дещо непокоїть: це реформа оборонних інститутів. Вона, на перший погляд, менш помітна, але дуже важлива", – сказала Сіммонс.

За її словами, зараз Україні необхідно сконцентруватися на структурній реформі Міноборони.

"Оскільки ви досягли EOP, то виникає питання: що далі, який наступний крок? І моя відповідь така: в рамках EOP вам треба концентруватися не тільки на військовій сумісності з НАТО, але також змінювати ваше військове відомство структурно, запроваджувати європейські практики в питаннях оборонних закупівель, логістики. Зараз в Міноборони цього ще немає", – сказала посол.

Вона зазначила, що якщо цього не робити, політика відкритих дверей НАТО може перетворитися "в політику відкритих дверей, яких можна уникнути", а для країн, які не підтримують інтеграцію з НАТО, «це стане приводом уповільнити цей процес».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: