fbpx
Сьогодні
08:39 22 Лют 2021

Латвія надає допомогу Україні у боротьбі з COVID-19 за програмою НАТО

English version here

У відповідь на прохання України до НАТО про допомогу у боротьбі з пандемією коронавірусу Латвія поставила Україні 9000 літрів дезінфікуючих засобів, які будуть розподілені до Української прикордонної служби та загонів прикордонної служби на пунктах перетину кордону.

Це йдеться у заяві, що була опублікована на веб-сайті Північноатлантичного Альянсу, повідомляє Укрінформ.

"17 лютого Україна почала отримувати понад 9000 літрів поверхневих дезінфікуючих засобів із запасів НАТО для реагування на епідемії. Пожертву координували Європа та Атлантичний центр координації реагування на катастрофи (EADRCC) та Латвійська Республіка, щоб відповісти на запит України для міжнародної допомоги. Дезінфікуючий засіб буде розподілено до Української прикордонної служби та підрозділів прикордонної служби на пунктах перетину кордону по всій країні, йдеться в повідомленні.

Дезінфікуючий засіб для поверхонь виготовляла латвійська компанія. Надання допомоги та транспортування до України фінансувалось Латвією як частина внеску в натуральній формі до цільового фонду реагування на пандемію НАТО. Після первинного надання допомоги Україні з боку НАТО, найближчими тижнями очікується збільшення кількості допомоги, включаючи мобільні рентгенівські установки, кімнати з негативним тиском, кришки біозахисту та переносні кисневі генератори.

Ця підтримка є частиною 11 пакетів допомоги по COVID-19, які НАТО затвердила для країн-членів Альянсу та партнерів.

Латвія надає Україні фінансову, гуманітарну та професійну допомогу з 2007 року на підтримку її євроатлантичних прагнень. З початку російської агресії Латвія впроваджує програми з підготовки солдатів та реабілітації солдатів та поранених дітей. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба нещодавно заявив, що Латвія залишається важливим партнером України на шляху до Європейського Союзу та НАТО.

Як повідомлялося, у НАТО пропонують збільшити фінансування на військову діяльність поблизу кордонів з Росією.

Також у НАТО назвали суму "ковідної" допомоги Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: