fbpx
Сьогодні
16:54 21 Лют 2021

В Японії створили робота-кішку, яка вміє ігнорувати хазяїна

Японська компанія Panasonic представила робота Nicobo, що імітує кішку.

Як повідомляє Gizmodo, він вміє самостійно пересуватися, спілкуватися з господарем, спати на сонці і навіть випускати гази.

З розробкою Nicobo допомагав Мічіо Окада, професор Університету технологій Тоехасі – він спеціалізується на роботах-компаньйонах, які допомагають впоратися з самотністю.

 

Так, робокішку створили в першу чергу для людей, яким не вистачає спілкування, але заводити справжнього вихованця вони поки не готові.

Nicobo вміє повертатися в різні боки, рухати очима, впізнавати господаря та виляти хвостом (для цього його потрібно погладити). При цьому у робота може змінюватися настрій – якщо він поганий, той починає пукати.

Робот розуміє людську мову і може навіть підтримати розмову, але поки його словниковий запас дуже малий. Це обіцяють виправити в наступних оновленнях ПЗ.

Для того, щоб робот дізнавався господаря, його оснастили мікрофонами та камерою для розпізнавання осіб і голосу. Також в нього вбудовані датчики для розпізнавання погладжувань і обіймів. Місце для сну він вибирає за допомогою датчика освітленості.

В Японії створили робота-кішку, яка вміє ігнорувати хазяїна

Коштує такий пристрій 339 доларів, але дістати його буде нелегко навіть в самій Японії. Panasonic почала продавати Nicobo через краудфандінг, запланувавши випустити 320 таких екземплярів. Усіх уже розкупили. При цьому власникам робокішкі доведеться платити по 10 доларів в місяць, щоб їх «вихованець» отримував оновлення ПЗ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: