fbpx
Сьогодні
19:13 21 Лют 2021

У ТКГ пояснили, які питання перемовин по Донбасу блокують в ОРДЛО

Фото: “Восток SOS”

Голова правління Благодійного фонду "Восток SOS", нова членкіня гуманітарної підгрупи української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Юлія Красільникова розповіла, які гуманітарні питання блокують в ОРДЛО.

Про це вона розповіла в ексклюзивному інтерв'ю для "Східного варіанту".

Є дуже багато важливих гуманітарних питань, які Україна не може вирішувати самостійно, це потрібно вирішувати разом з ОРДЛО, вважає Красільникова.

"Наприклад, вже тривалий час люди не можуть нормально виїжджати, перетинати лінію розмежування. Тому одне з актуальних питань — відкриття КПВВ у Золотому і Щасті. Це було погоджено ще 10 листопада, але цього не відбулося. Це тривалий процес, який, на жаль, блокується з боку ОРДЛО. Постійно виникають якісь умови, в тому числі й безпекові, які Україна не може виконати та піти на поступки, тому що це якісь принципові позиції. На Луганщині КПВВ у Станиці Луганській пішохідний, і виїхати транспортом неможливо. Особливо зараз, коли в умовах ковіду є певні обмеження й між ОРЛО та ОРДО", – пояснила Красільникова.

Серед проблемних питань також звільнення утримуваних осіб і пошук безвісти зниклих.

"Ще два важливі питання — це звільнення утримуваних осіб і пошук безвісти зниклих. Це ті питання, де потрібна якась взаємодія, обмін інформацією, потрібні домовленості. Є багато випадків зникнень, де інформації про людей немає з 2014 року. У цьому напрямку потрібно говорити та працювати. Якщо процес буде рухатися, будемо виносити й інші питання на порядок денний", – проанонсувала експертка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: