fbpx
Сьогодні
17:27 21 Лют 2021

Трагедія літака МАУ: у МЗС України незадоволені позицією Ірану

Фото Reuters

Дії іранської сторони не сприяють посиленню довіри до розслідування збиття літака МАУ.

Про це заявив заступник голови МЗС Євгеній Єнін в ефірі каналу "Україна 24".

"Буквально з найперших днів трагедії українські слідчі вийшли на контакт з іранськими колегами. І направили запити про міжнародно-правову допомогу. Водночас, на жаль, відповіді на ці запити або приходять зі значними затримками, або не містять фактичної інформації, яка вкрай потрібна для просування українського розслідування.

Ми неодноразово наголошували у наших переговорах з Іраном, що Україна, як і вся цивілізована міжнародна спільнота, зацікавлена в прозорості цього процесу. Ми наполягали, що б Іран привідкрив завісу над тими подіями принаймні для вузького кола спеціалістів. Ми запропонували й створення спільної слідчої групи. Ми наголошували на проведенні спільних слідчих дій. Але до сьогодні іранська сторона не відповіла нам позитивно на ці пропозиції", — сказав він.

За словами Єніна, Іран приховує інформацію від української сторони.

"Більше того, нам до сьогодні відмовляються назвати імена тих осіб, які знаходяться під підозрою, або щодо яких найближчим часом буде скеровано обвинувальний акт до суду. Посилання іде на військову таємницю. Безумовно, закритий характер судового процесу, так само і зволікання у співпраці з правоохоронними органами України не сприяє посиленню довіри до розслідування, яке проводить Іран", — сказав він.

Раніше ЗМІ оприлюднили аудіозапис, на якому людина, яку джерела впізнають як міністра закордонних справ Ірану, обговорює можливість того, що знищення рейсу PS752 було умисним актом.

Україна досліджує аудіозапис, який вказує на те, що Іран міг збити літак МАУ невипадково.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: