fbpx
Сьогодні
15:14 21 Лют 2021

На виставці в ОАЕ представлять український бронеавтомобіль

Фото: "Гордон"

Команда українського конструктора бронетехніки Олександра Кузнєцова представить на виставці в Об'єднаних Арабських Еміратах IDEX-2021 свою розробку "Шторм".

Це гусенична броньована платформа з гібридною тягою, що здатна розвивати швидкість 140 км/год та здатна плавати по воді, пише Мілітарний Портал.

"Шторм" почали створювати у Києві, однак нинішнього вигляду він набув на території ОАЕ. За словами Кузнєцова в арабській країні він знайшов інвестора та можливості швидко втілити машину в металі і почати випробування.

Бронеплатформа

Фото: "Гордон"

"Ми не змогли зробити все це в Києві. Нашу ідею в Україні сприймали як дивину. Не було підтримки і фінансів. Економічні та адміністративні умови в Еміратах набагато кращі. Ми швидко знайшли партнерів, які нас забезпечили приміщенням і технічною підтримкою, водночас абсолютно не втручалися у процес. Ми приїхали у вересні, протягом кількох днів зареєстрували компанію і почали працювати", – пояснив конструктор.

За його словами, вони були звільнені від податків тому що виробництво розташоване на території вільної економічної зони.

Бронеплатформа

Прототип, який був створений в Україні мав дизельний двигун і міг триматися на воді, його плавучість тестували на Дніпрі. Існуючий зразок зібрали за 5 місяців.

Він має фінську броню. Силова установка складається з гібридної систему у складі електродвигуна та дизельного двигуна, який забезпечує підзарядку батареї. Амортизатори створені в Австралії, за словами конструктора, витримують навантаження в 65 тонн.

"Електробатарею за нашими кресленнями виготовили в Китаї на тому самому заводі, де виробляють акумулятори для Tesla. Компанія в Шарджі для нас виготовила на замовлення гумові гусениці, міцніші і зручніші в експлуатації, ніж наявні аналоги. Якщо звичайну гусеницю пошкоджено, її можна тільки викинути. Наші гусениці підлягають ремонту – досить замінити пошкоджену частину. Це здешевлює її майже на 70% у порівнянні з іншими світовими зразками", – розповів Олександр Кузнєцов.

Команда планує вдосконалити "Шторм" – встановити додаткове обладнання, яке дозволить машині занурюватися під воду.

Також є намір озброїти платформу українськими бойовими модулями. Планується, що "Шторм" отримає бойовий модуль "Сармат" розробки ДККБ "ЛУЧ".

Кузнєцов стверджує, що на машини такого класу є великий попит і команда готується до розгортання серійного виробництва.

Рубрика:
Технології

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: