fbpx
Сьогодні
19:28 20 Лют 2021

У ТКГ пояснили, яких результатів чекають у перемовинах по Донбасу

Фото: “Восток SOS”

Голова правління Благодійного фонду "Восток SOS", нова членкіня гуманітарної підгрупи української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Юлія Красільникова розповіла, яких результатів чекає у перемовинах по Донбасу.

Про це вона сказала в інтерв'ю "Восточному варианту".

"Якщо бути відвертою, я не сильно мрію і фантазії в цьому напрямку, хоча б для того, щоб не мати болючих розчарувань. Насправді для мене зараз було б дуже важливим результатом і добрим знаком, якби відкрили ці нові КПВВ. У мене б з'явилось більше розуміння, що це все має сенс, що процес живий, не заблокований повністю, що на це варто витрачати час і зусилля. Сказати, що я бачу у форматі Тристоронньої контактної групи розв'язання конфлікту чи настання миру, деокупацію — ні. Я намагаюсь не плекати ілюзій у цьому напрямку і сприймати усе, що відбувається, максимально реалістично, щоб це ефективно використовувати.

Моя мотивація участі у цьому процесі така: якщо моя участь зможе вплинути, принаймні в якихось окремих питаннях поліпшити життя людей в окупації або на прифронтових територіях, то це буде дуже хороший результат. Це може стосуватися окремих категорій, для мене це не принципово. Хочеться знати, що ця робота принесе користь", — прокоментувала вона.

Що відомо про Юлію Красільникову?

Юлія Красільникова народилася у місті Довжанськ (тоді Свердловськ) Луганської області. У Луганську працювала у правозахисній організації "Поступ". Була учасницею луганського Євромайдану.

Після окупації виїхала з міста та стала співзасновницею Благодійного фонду "Восток SOS".

З 2014 року працювала у найвіддаленіших прифронтових селах, на лінії розмежування, організовувала допомогу переселенцям.

Також займалася документування порушень прав людини в ході збройного конфлікту, допомагала у звільненні заручників, підтримувала їхні сім'ї та сім'ї зниклих безвісти, а також неодноразово брала участь у міжнародних моніторингових місіях. 

З березня 2020 року — голова правління Благодійного фонду "Восток SOS".

Кандидатуру Юлії підтримали благодійні та громадські організації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: