fbpx
Сьогодні
17:05 20 Лют 2021

Санкції проти Медведчука: у "Слузі народу" пояснили, що влада має робити далі

Українська влада після запровадження санкцій проти 8 осіб і 19 компаній, зокрема нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука, повинна обгрунтувати своє рішення з правової точки зору таким чином, щоб не дати опозиції оскаржити його в суді.

Про це заявила в ефірі телеканалу "Україна 24" народна депутатка від "Слуги народу" Олена Мошенець.

"Я повністю, як і представники нашої фракції, підтримую вчорашнє рішення РНБО. Воно є логічним продовженням попереднього рішення, коли фактично була припинена робота мовлення, або інформаційна атака, трьох проросійських телеканалів. Тому абсолютно логічно, що РНБО діє в рамках гаранта національної безпеки та виконує свою основну функцію. Відповідно, рішення повністю підтримується", – наголосила "слуга народу".

Водночас, Мошенець зазначила, що вона і її колеги "хотіли б більше відкритості в плані документів, показів".

За її словами, може статися ситуація, коли опозиційні сили пошлються на відповідні статті закону про санкції:

"Там є можливість трактувати по-різному, відповідно, вони маніпулюють і кажуть, що це не законно, і такі рішення потрібно приймати лише через суд. Тому тут хочеться вже такого правового продовження, хочеться нарешті показати суспільству, що ми працюємо ефективно, і це необхідно для забезпечення нашої нацбезпеки".

Нагадаємо, 19 лютого Рада національної безпеки та оборони запровадила санкції проти Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та ще 6 осіб.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що санкції проти Медведчука та його дружини запровадили через фінансування тероризму.

Голова СБУ Іван Баканов заявив, що рішення про введення санкцій стосовно окремих осіб ґрунтується, зокрема, й на матеріалах, якими володіє Служба безпеки України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: