fbpx
Сьогодні
Фото 17:29 20 Лют 2021

На станції "Академік Вернадський" завершилося розвантаження корабля, воно тривало 5 днів

Фото: facebook.com/AntarcticCenter

На станції "Академік Вернадський" завершилося розвантаження корабля – воно тривало 5 днів! Полярників не зупиняла навіть погана погода: постійні дощ зі снігом, вітер і шторм.

Про це пише Національний антарктичний науковий центр.

За цей час з судна до "Вернадського" перевезли та перенесли понад 70 тонн різних вантажів, насамперед необхідних для ремонту та модернізації станції.

На станції

Фото: facebook.com/AntarcticCenter

Наприклад, матеріали та інструменти для облаштування нових залізобетонних конструкцій – майданчиків під нові підйомний кран та супутникову антену. Фундамент має бути дуже надійним і прослужити не один десяток років у сурових умовах Антарктики, тому рецепт бетонної суміші було спеціально створено в Україні, в лабораторії Ковальська. Лише цієї суміші було розвантажено 40 тон!

На станції

Фото: facebook.com/AntarcticCenter

Також на берег доправили елементи нового підйомного крана, який буде здатний переміщувати кількатонні вантажі. Коли кран змонтують на новому фундаменті, він зможе підняти на станцію нові дизель-генератори, що дають тепло та світло для всієї станції.

На станції

Фото: facebook.com/AntarcticCenter

Нагадаємо, що нинішні дизелі були встановлені на станції ще 1980-го, тобто вони на ходу вже понад 40 років. Необхідно замінити їх на нові, більш екологічні та ощадні, обладнані сучасними системами управління, контролю та безпеки. Такі двигуни вже закуплені й чекають на складі в Чилі.

На станції

Фото: facebook.com/AntarcticCenter

Також на станцію приїхали нові пральні та сушильні машини, техніка для кухні, надувні човни та двигуни до них тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: