fbpx
Сьогодні
21:26 20 Лют 2021

Ейфелеву вежу вперше за 50 років перефарбують в інший колір

Ейфелеву вежу перефарбують з коричневого в золотий колір. Зміни пов'язані із проведенням літньої Олімпіади 2024 року в Парижі. Новий колір пам'ятка має отримати вже у 2022 році.

Про це повідомляє ТСН.ua.

Під час Олімпійських ігор Ейфелева вежа буде фоном для змагань з триатлону та плавання на відкритій воді. У Франції вважають, що золотий колір буде асоціюватися з олімпійським золотом і принесе успіх національній збірній. Зауважимо, що перефарбовують вежу раз на сім років, здебільшого це роблять для захисту від агресивних атмосферних впливів.

"Вежу пофарбують в жовто-коричневий – колір, який вважав за краще сам Гюстав Ейфель", – пише видання.

Проєкт оцінюється в суму до 50 мільйонів євро. Висота конструкції – 324 м, тому попередньо, знадобиться приблизно 60 тонн фарби. Роботи планують завершити до 2022 року.

Востаннє колір Ейфелевої вежі змінювали в 1968 році, перефарбувавши її у так званий "коричневий-Ейфелевий" колір, близький до природного відтінку бронзи. До цього її кілька разів перефарбовували в яскраві кольори: червоний, світло-помаранчевий і світло-жовтий.

До слова, Ейфелеву вежу збудували в 1889 році як тимчасово споруду до відкриття паризької Всесвітньої виставки. Вежу збирались розібрати після виставки, але оскільки нагорі розмістили радіоантену і від 1935 року стартувала трансляція і телевізійних передач, споруду залишили.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: