fbpx
Сьогодні
21:03 19 Лют 2021

Те, що не зміг зробити Порошенко, зробила нова влада, - Ткаченко про санкції проти Медведчука

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко вважає, що рішення РНБО про санкції проти Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та інших є історичною справедливістю.

Про це він написав у Telegram.

Водночас він вважає, що теперішній владі вдалося те, що не вдалося п'ятому президенту України Петру Порошенку. "Петро Олексійович зробив все, щоб Медведчук мав змогу літати в Москву і вести свій бізнес в Україні. Те, що він не зміг зробити, зробила нова влада", – заявив Ткаченко.

Міністр підкреслив, що бувши главою Адміністрації Президента України він замовляв темники, які й призвели до Помаранчевої революції. Як вважає Ткаченко, надалі темники для Медведчука створював уже Кремль. "Він заперечує російську агресію, зустрічається зі своїм кумом в окупованому Криму, піарить себе як посередника в справах обміну полоненими та позиціонує себе "голубом миру". "Голубом", який готовий поставити на коліна Україну перед своїм кумом", – пише Ткаченко.

"Вважаю рішення про введення санкцій політично виправданим. І нагадаю, проти Медведчука запроваджені санкції у США. Тепер нарешті і в Україні. Фактично, це рішення РНБО – початок нової ери, коли ворога нарешті називають по імені", – наголосив очільник МКІП.

Нагадаємо, 19 лютого Рада національної безпеки та оборони запровадила санкції проти Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та ще 6 осіб.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що санкції проти Медведчука та його дружини запровадили через фінансування тероризму.

Голова СБУ Іван Баканов заявив, що рішення про введення санкцій стосовно окремих осіб ґрунтується, зокрема, й на матеріалах, якими володіє Служба безпеки України.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: