fbpx
Сьогодні
14:07 19 Лют 2021

Рада збільшила штрафи за випалювання рослинності і торфовищ

Верховна Рада збільшила штрафи за знищення або пошкодження довкілля.

Відповідний законопроект № 3526 у другому читанні та в цілому підтримали 311 народних депутатів.

Закон передбачає зміни до Водного кодексу, Кодексу цивільного захисту України, Земельного кодексу, а також до Кодексу про адміністративні правопорушення.

Зокрема, пропонується ввести штрафи за знищення або пошкодження рослинності, випалювання сухої рослинності або її залишків на землях водного фонду, за випалювання торфовищ, зокрема осушених.

Згідно зі змінами, штраф, який накладається на цивільну особу, за знищення або пошкодження рослинності, випалювання сухої рослинності або її залишків на землях водного фонду, зокрема у прибережних захисних смугах та на островах, зайнятих лісами, становить від 3 060 до 6 120 грн, а на посадову особу – від 15 300 до 21 420 грн.

За випалювання торфовищ, зокрема осушених, на громадянина можуть накласти штраф у розмірі від 3 060 до 6 120 грн, а на посадових осіб – від 15 300 до 21 420 грн.

Закон також пропонує збільшити чинні штрафи за знищення або пошкодження, випалювання полезахисних лісових смуг та захисних лісових насаджень, а також за порушення прав державної власності на ліси.

Крім цього до повноважень Ради Міністрів АР Крим, місцевих державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування додається забезпечення попередження та гасіння пожеж на територіях та об'єктах.

При цьому забезпечення пожежної безпеки може покладатися на власника (власників) земельної ділянки та іншого об'єкта нерухомого майна або наймачів (орендарів) земельної ділянки та іншого об'єкта нерухомого майна, якщо це обумовлено договором найму (оренди), а також на керівника (керівників) суб'єкта господарювання.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: