fbpx
Сьогодні
15:26 19 Лют 2021

Рада хоче простимулювати фермерів: прийняли законопроєкт

Фото: Рубрика

Верховна Рада 19 лютого підтримала в першому читанні законопроєкт №4046 про стимулювання діяльності фермерських господарств.

Міністр економіки Ігор Петрашко зазначив, що реалізація цього законопроєкту дасть можливість фермерським господарствам активніше брати участь у держпрограмах підтримки і отримати доступ до кредитних ресурсів.

"Законопроєкт відкриває можливість введення окремих програм підтримки фермерам до 35 років. Також документ регулює склад земельних ділянок фермерських господарств та інші важливі для розвитку фермерства питання", – цитує Петрашка пресслужба Мінекономіки.

Що передбачає документ

  1. Право передачі земель, що знаходяться у громадян – членів фермерського господарства на праві постійного користування або на праві власності, у власність фермерського господарства. А також надати право вносити до статутного капіталу фермерського господарства земельні ділянки, що належать фермерському господарству на праві власності або користування.
  2. Розширення кола одержувачів державної підтримки через Укрдержфонд, закріпивши статус сімейних фермерських господарств, як одержувачів такої підтримки.
  3. Введення державної підтримки фермерському господарству, голова якого має вік до 35 років (включно).

Чого очікують автори законопроєкту

  • Рівноправний доступ всіх фермерських господарств до програм держпідтримки, зокрема через Укрдержфонд.
  • Реалізація та підтримка підприємницьких ініціатив "молодих фермерів", тобто сільської молоді, яка виявила бажання займатися сільським господарством.
  • Збільшення зайнятості у селі та створення нових робочих місць у сільській місцевості.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: