fbpx
Сьогодні
10:22 19 Лют 2021

Посольство працює над підготовкою розмови Зеленського із Байденом,- Кулеба

English version here

Фото Reuters

Підготовка до телефонної розмови президентів України і США Володимира Зеленського та Джо Байдена продовжується, однак причин для занепокоєння немає.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу.

"Буквально вчора я отримав останній звіт із нашого посольства у Вашингтоні про контакти з представниками нової Адміністрації, і я не бачу якихось причин для занепокоєння. У тому числі вони обговорювали майбутній контакт між нашими президентами. Ведеться нормальна планова робота, підготовка до цієї розмови", – сказав він.

Кулеба зазначив, що наразі президент США зосереджений на внутрішньополітичному порядку денному і кількість його міжнародних контактів зведена "практично до нуля".

Крім того, міністр нагадав, що Білий дім оголосив про переведення усіх зустрічей в онлайн-режим через карантинні обмеження.

"Ми, безумовно, працюємо над організацією цієї розмови. Про якийсь брак комунікації між Україною і США говорити не варто, доказом є хоча б моя нещодавня розмова з державним секретарем Ентоні Блінкеном", – запевнив Кулеба.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба і державний секретар США Ентоні Блінкен 2 лютого в телефонній розмові обговорили зміцнення стратегічного партнерства України та США і перспективи контактів на всіх рівнях, включаючи найвищий.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: