fbpx
Сьогодні
09:01 19 Лют 2021

НАТО цьогоріч обіцяє Україні нові можливості у рамках програми партнерства

Україна й НАТО цьогоріч розроблять додаткові заходи і практичні кроки для покращення взаємосумісності збройних сил у рамках Програми партнерства розширених можливостей.

Про це сказала директор Центру інформації та документації НАТО в Україні Вінета Кляйне під час панельної дискусії "Стійкість і безпека: чого Україна може навчитися в НАТО?", повідомляє Укрінформ.

Кляйне зазначила, що отримання Україною статусу партнера НАТО з розширеними можливостями є визнанням важливого внеску нашої країни у здійснення операцій, навчань і сил реагування Альянсу.

"Як партнер розширених можливостей Україна зможе отримати нові можливості. Це передбачає покращення доступу до програм взаємосумісності, проведення навчань, обмін інформацією і вивчення нашого спільного досвіду. Також… цього року ми будемо працювати разом з Україною для того, щоб вдосконалити Програму (Партнерства розширених можливостей. – ред.), будуть додаткові види заходів, щоб покращити нашу взаємосумісність", – сказала Кляйне.

У цьому контексті вона запевнила, що НАТО й надалі буде підтримувати Україну в її прагненні до безпеки і миру.

Як повідомлялося, у НАТО пропонують збільшити фінансування на військову діяльність поблизу кордонів з Росією.

Також у НАТО назвали суму "ковідної" допомоги Україні.

Варто нагадати, що раніше вийшло інтерв'ю Президента України Володимира Зеленського виданню Axios. У ньому глава держави заявив, що у нього є дуже просте питання до президента США Джо Байдена: чому Україна досі не в НАТО?

Раніше Зеленський розповів про амбіції України щодо НАТО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: