fbpx
Сьогодні
20:16 19 Лют 2021

Кравчук про санкції проти Медведчука: "Має бути диктатура закону"

Фото Getty Images

Перший президент України, глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук підтримав запровадження санкцій РНБО проти проти 8 осіб і 19 компаній, зокрема нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука.

Свою позицію він висловив в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Моя позиція дуже чітка – Україна воююча держава. Це означає, що будь-які дії України, закони України, дії посадових осіб України, ті хто заважає Україні захищати землю, мають розглядатися крізь призму війни. Тобто закони, нормативні акти, корупційні дії, спроби зашкодити Україні будувати державу мають каратися законом. Має почати діяти давно вже диктатура закону", – наголосив він.

За словами Кравчука, в країні, яка воює, "не може бути поблажливості, не може бути участі когось, хто поводить себе на противагу боротьбі народу за незадежність, шкодить цій боротьбі".

"Тому я підтримував і підтримую конкретні реальні дії, не лише РНБО, Верховної Ради, президента. Це почалося не сьогодні. Влада мала почати діяти давно, з початку війни", – заявив перший президент.

Як наголосив Кравчук, фігурантам санкційного списку "не потрібно було шукати якісь можливості співпраці з нашими недругами, шукати в Росії якісь поблажливості, відкривати фабрики, заводи".

"Це вже була не просто війна, а щось вже подібне війні. АТО там назвали, ще щось… Є реальна війна. На війну, на силу відповідаємо силою, на постріли відповідаємо пострілами – дзеркально. Ми не приходили на їхню територію, ми захищаємо свою землю. Маємо діяти відповідно до законів, до Конституції, як держава, яка бореться з ворогом. І тут справа не в Медведчукові – це стосується всіх. Я знаю, скільки в Україні є ворогів. Ворог той, хто заважає нам жити і працювати", – додав він.

Нагадаємо, 19 лютого Рада національної безпеки та оборони запровадила санкції проти Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та ще 6 осіб.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що санкції проти Медведчука та його дружини запровадили через фінансування тероризму.

Голова СБУ Іван Баканов заявив, що рішення про введення санкцій стосовно окремих осіб ґрунтується, зокрема, й на матеріалах, якими володіє Служба безпеки України.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: