fbpx
Сьогодні
10:57 19 Лют 2021

Хвиля репресій проти кримських татар є підставою для впровадження нових санкцій проти Росії, - Кулеба

English version here

Фото Reuters

Нещодавня хвиля репресій з боку російських правоохоронних органів проти кримських татар в Автономній Республіці Крим є підставою для впровадження проти Росії нових санкцій.

Про це заявив глава МЗС України Дмитро Кулеба на брифінгу в п'ятницю в Києві.

"Ще минулого року я закликав Європейський Союз упровадити механізм санкції як відповідь на порушення прав людини в Автономній Республіці Крим. Ми послідовно наполягатимемо, що за це мають бути впроваджені нові санкції. Тому незабаром, можливо, навіть сьогодні, я підпишу ці документи. Ми знову звернемося до Європейського Союзу з проханням про застосування проти Росії санкцій", – заявив Кулеба.

Він додав, що репресії проти кримських татар також стануть темою обговорення на Генасамблеї ООН. За словами глави МЗС, Україна напередодні розпочала підготовку для комунікацій із Європейським Союзом з цього питання.

"Ми готуємося до обговорення на сесії в Генасамблеї ООН питань щодо ситуації на тимчасово окупованих територіях. Тому дуже ретельно відбувається підготовка, готуємо фактаж і додаткові аргументи. Я цілком упевнений, що цей захід закінчиться для України успішно і стане черговою поразкою російської дипломатії на міжнародній арені в її спробах виправдати свою агресію проти України", – сказав Кулеба.

Як повідомлялося, в тимчасово окупованому Криму в ніч на 17 лютого співробітники Федеральної служби безпеки (ФСБ) РФ прийшли з обшуками в оселі кримських татар.

За наявною інформацією, чоловіків затримали та висунули обвинувачення за статтею 205.5 Кримінального кодексу Російської Федерації (організація діяльності терористичної організації та участь у діяльності такої організації). Аналогічні обвинувачення висунули органи окупаційної адміністрації в так званих справах "Хізб ут-Тахрір" (мусульманська релігійна організація).

23 лютого відбудеться засідання Генеральної асамблеї ООН, під час якого буде представлено доповідь про ситуацію на тимчасово окупованих територіях України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: