fbpx
Сьогодні
18:16 18 Лют 2021

"Україна без сміття" розпочала приймати використані медичні маски, рукавички та прострочені ліки

Використані маски, рукавички та прострочені ліки можна безкоштовно здати на утилізацію на сортувальній станції NoWaste Recycling Station. 

Тестова акція проходить з 17 по 28 лютого. Її ініціатор і партнер — центр інтегративної медицини i-MED.

Правила прийому фарм- і медвідходів прості: 

  • все має бути в щільно зав'язаному «пакеті-маєчці» й без предметів, які заборонено приносити на станцію сортування
  • таблетки, в яких збіг термін придатності, можна здавати прямо в блістерах або в пластикових баночках, якщо вони не мають маркування
  • якщо ж це скляні або пластикові баночки з маркуванням «2HDPE» і «PP5», то пігулки краще пересипати в прозорий «пакет-маєчку», а паковання здати на переробку

Поки що акція доступна тільки фізичним особам, за один візит можна здати фарм-  і медвідходів не більше, ніж об'єм прозорого поліетиленового «кульочка-маєчки». Партнер-утилізатор акції — ТОВ «Тарком Екосервіс».

Щорічно в Україні утворюється 380–400 тис. тонн медичних відходів, і майже всі вони опиняються на звалищах. Через пандемію COVID-19 засоби індивідуального захисту стали обов'язковим елементом гардероба, тому очевидно, що кількість використаних масок і рукавичок зросла в рази. Відповідальна утилізація таких відходів — прояв піклування про власне здоров'я і здоров'я своїх близьких.

«Цивілізована утилізація медичних і фармацевтичних відходів потребує такої ж уваги, як і переробка пластику, адже вони також згубно впливають на довкілля. Цінності та місія нашого центру перетинається з УБС, тому цією акцією ми прагнемо започаткувати сталу практику відповідального поводження з використаними масками, рукавичками та простроченими ліками», — команда центру i-MED. 

Здати медичні відходи можна на станції сортування за адресою: вулиця Саперно-Слобідська, 25/4.

Читайте, як правильно утилізувати маски та інші медичні відходи

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: