fbpx
Сьогодні
10:02 18 Лют 2021

Помер відомий артист, зірка радянського кіно Андрій Мягков

Народний артист РРФСР Андрій Мягков помер у віці 82 років.

Про пише РБК-Росія посилаючись на прес-службу МХТ ім. Чехова. За словами представника театру, йому не відома причина смерті.

За попередньою інформацією, Мягков помер від гострої серцевої недостатності.

Мягков закінчив Школу-студію МХАТ в 1965 році, після чого вступив до театру «Современник», а в 1977 році перейшов у МХАТ. Після розколу театру в 1987 році актор залишився з Олегом Єфремовим – в МХТ ім. А. П. Чехова.

У кіно Мягков дебютував в 1965-му, виконавши головну роль у комедійному фільмі Елема Клімова «Пригоди зубного лікаря» разом з Алісою Фрейндліх.

Актор найбільш відомий за головними ролями в картинах режисера Ельдара Рязанова «Іронія долі, або З легким паром!» і «Службовий роман».

Андрей Мягков

Андрій Мягков на зйомках фільму "Іронія долі"

андрій мягков

Також він знявся в його стрічках «Гараж» і «Жорстокий романс». Крім цього, Мягков зіграв в таких фільмах, як «Дні Турбіних», «На Дерибасівській гарна погода, або На Брайтон-Біч знову йдуть дощі», «Післямова», «Надія» і «Срібні труби». Звання народного артиста РРФСР актор отримав у 1986 році. У травні 2019 го йому присвоїли Орден «За заслуги перед Вітчизною» III ступеня.

За роки служби в Художньому театрі Мягков зіграв в таких спектаклях як «Чайка» (ролі – Треплев, Тригорин), «Качине полювання» (Зілов), «Дядя Ваня» (Войницький), «Три сестри» (Кулигін) і т.д . За роль Кулигіна в «Трьох сестрах» був удостоєний премії Станіславського, у 2004 році разом з Аллою Покровською був удостоєний театральної премії «Чайка» за роботу у виставі «Міщани» (номінація – «Кращий акторський дует»).

Мягков підтримував Україну

Мягков свого часу виступав проти анексії Криму Росією. У 2015 році Міністерство культури навіть внесло його до "білого списку" діячів культури, які підтримали територіальну цілісність України.

"На мою думку, митці, включені до "Білого списку", повинні отримувати максимальне сприяння у їхній творчій діяльності на території України у випадку виникнення такої потреби", – заявляв тодішній міністр культури В`ячеслав Кириленко.

Попри таку позицію Мягкова Володимир Путін у 2018-му усе ж вітав його із 80-річчям, назвавши творчість актора "золотим фондом" російського мистецтва.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: