fbpx
Сьогодні
13:42 18 Лют 2021

Офіс генпрокурора розслідує кілька справ щодо Нафтогазу і його аудиту

Правоохоронці розслідують кілька кримінальних проваджень стосовно діяльності компанії НАК "Нафтогаз" і акту держаудиту щодо перевірки цієї компанії.

Про це під час звіту у Верховній Раді заявила генеральний прокурор Ірина Венедіктова, передає Укрінформ.

Зокрема, народний депутат Олексій Кучеренко задав питання Венедіктовій, яке стосувалося акту державного аудиту стосовно перевірки НАК "Нафтогаз".

"Я дуже уважно ознайомився і хочу задати просте питання: які ще факти, окрім наведених у цьому акті, треба для того, щоб раз і назавжди вирішити питання зі… злочинною діяльністю керівництва НАК "Нафтогаз". 75 млрд грн недоплачених у бюджет, 225 млрд грн порушень бюджетної дисципліни… маніпуляції з буферним газом, з резервуванням фінансових коштів на мільярди гривень. Пані генпрокурор, давайте наводити порядок у національній компанії НАК "Нафтогаз", – сказав він.

У відповідь Венедіктова зазначила, що вона не може наводити порядки у різноманітних компаніях, а може займатися сферою кримінальної юстиції і координацією органів правопорядку.

"Стосовно компанії, яку ви зазначили, в тому числі і стосовно акту, про який ви говорили, у нас є кілька проваджень, слідство у нас триває, ці справи для нас не є якимось невідомими. Вони заслуховуються раз на два тижні. Тому, як тільки ми вийдемо на конкретні результати, про це будуть відомості на сайті Офісу генерального прокурора", – уточнила вона.

Раніше, у жовтні минулого року, ЗМІ повідомляли, що Офіс великих платників податків ДФС засекретив результати аудиту "Нафтогазу", оскільки матеріали ревізії діяльності компанії є даними досудового розслідування.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: