fbpx
Сьогодні
12:46 18 Лют 2021

Генпрокурорка про справи ПриватБанку: "Я не можу їх блокувати апріорі"

фото: Укрінформ

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що не може блокувати кримінальні провадження групи "Приват" апріорі.

Про це генпрокурор заявила під час звіту у Верховній Раді, відповідаючи на запитання народних депутатів.

"Стосовно справ "Привату". Жодного спеціального суб'єкту мого у цьому процесі немає, блокувати я не можу", – повідомила генпрокурор.

Вона нагадала, що до Нового року провела три спільні наради з детективами НАБУ і прокурорами САП, запевнивши, що у цих справах з ними "повне порозуміння".

"… Було активізовано слідство, були надані вказівки, строк виконання яких закінчився 12 лютого. 15 лютого у нас була спільна нарада, є повне порозуміння в цьому випадку", – зазначила генпрокурор.

Венедіктова відзначила важливість проведення експертиз у цих справах: "Експертизи неможливо не проводити, бо експертизи — це саме той документ, який встановлює збитки".

"Тут, перепрошую, має бути все ж таки склад злочину. Тому ми рухаємося виключно по закону. Окрім того, хочу Вам нагадати, що безпосередньо я займалася…. навіть після цього судді ВС написали на мене скаргу в ВРП, – щоб зберегти державі мільярди гривень. І це безпосередньо була моя перемога весною 2020 року. Тому я не можу блокувати справи "Привату" апріорі", – зазначила Венедіктова.

Як повідомлялося, генпрокурор Ірина Венедіктова увійшла у групи прокурорів, які здійснюють процесуальне керівництво у трьох основних провадженнях щодо ПриватБанку.

Генпрокуратура проводила слідство у справі ПриватБанку, після завершення функції слідства у відомстві справи на дорозслідування були передані НАБУ.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: