fbpx
Сьогодні
22:52 17 Лют 2021

У США вирує сніговий шторм: зруйновано будинки, є загиблі

Потужна снігова буря накрила США. Рекордні опади зафіксували навіть у південних штатах.

Про це пишуть Букви.

Синоптики заздалегідь попередили американців про снігову стихію. Сніг вкрив пляжі на узбережжях Мексиканської затоки, а в Ель-Пасо випало достатньо опадів для зимових розваг. У понеділок в деяких районах Західного Техасу було холодніше, ніж у Анкориджі, штат Аляска.

Відомо, що наразі сніговий шторм забрав життя щонайменше 21 людини, зокрема у штатах Теннессі, Техас, Кентуккі та Луїзіана.

У Північній Кароліні шторм спровокував ще одне стихійне лихо – торнадо. Він забрав життя ще трьох осіб, 10 американців отримали важкі травми. Торнадо зруйнував кілька будинків та спровокував повені.

Понад 2,7 млн американців залишилися без електроенергії. Влада ситуативно перекриває шляхи транспортування вакцини через ускладнення погодних умов.

Внаслідок пожежі у будинку на околиці Х'юстона загинула сім'я із чотирьох осіб.. Зазначається, що пожежу спровокував камін, за допомогою якого загиблі намагалися зігрітися. Також через негоду сталося кілька летальних ДТП. Зафіксовано й смерті внаслідок отруєння чадним газом в автомобілі.

У Національній метеорологічній службі (NWS) повідомили, що 73% території США покрито снігом. У зоні снігового шторму опинилося 150 млн осіб.

У штаті Небраска заявили, що зима 2020-2021 стала найхолоднішою за всю історію спостережень. За одну ніч температура повітря знизилася до -30 градусів за Цельсієм.

У Лінкольні зафіксували -35 за Цельсієм, а у Гастінгсі -34 градуси за Цельсієм. Ще десятки міст заявили про температурні рекорди.

У Техасі оголошено надзвичайну ситуацію.

Водночас президент США Джо Байден пообіцяв губернаторам штатів усю необхідну допомогу.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: