fbpx
Сьогодні
19:34 17 Лют 2021

Стефанчук розповів про що йтиметься у законопроєкті про державні символи

Фото Reuters

Робоча група при Голові Верховної Ради України з питань підготовки закону про державні символи України, порядок їх використання та охорони текст проєкту закону "Про державні символи України, порядок їх використання та охорони".

Як повідомляє заступник Голови парламенту Руслан Стефанчук у Фейсбуці, наразі законопроєкт складається з преамбули та шести розділів.

За його словами, у першому розділі "Загальні положення" визначено види державних символів України, містяться положення щодо шанобливого ставлення до державних символів та їх публічного шанування, а також щодо національних зразків державних символів.

Другий розділ "Державний Прапор України" містить опис Державного Прапора України; особливості та вимоги до його встановлення або підняття, особливості використання; а також положення щодо відзначення Дня Державного Прапора України.

"Ми не оминули й питання особливості встановлення або підняття Державного Прапора України одночасно з іншими прапорами: із Прапором (штандартом) Президента України, прапорами іноземних держав, їх об'єднань або із прапорами міжнародних організацій", – наголосив Стефанчук.

Водночас він наголосив, що третій розділ, який присвячений Державному Гербу України, ще не напрацьований через невизначення основних засад використання/розміщення великого та малого Державного Герба України.

Четвертий розділ присвячено Державному Гімну. Там містяться його опис, положення щодо його еталонної музичної редакції, порядку та особливостей виконання, а також щодо використання та трансляції. "Ми визначили, що Державний Гімн України з дотриманням вимог цього закону може бути використаний у музичних та інших творах мистецтва повністю або частково", – розповів заступник Разумкова.

У п'ятому розділі робоча група визначила правовий захист державних символів та відповідальність за порушення цього закону. Натомість шостий розділ "Прикінцеві і перехідні положення" ще не готовий.

Стефанчук повідомив, що до початку наступного тижня члени Робочої групи мають надіслати свої конкретні зауваження та пропозиції до тексту законопроєкту.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: