fbpx
Сьогодні
20:47 17 Лют 2021

Попри підозру для Шарія немає підстав у забороні його партії, - Айвазовська

Попри те, що Служба безпеки України вручила підозру блогеру Анатолію Шарієві, це не може бути причиною для припинення діяльності "Партії Шарія".

Про це у Facebook написала голова правління ГО "ОПОРА" Ольга Айвазовська.

Вона нагадала, що згідно з 37 статтею Конституції, забороняється утворення і діяльність політичних партій та громадських організацій, програмні цілі або дії яких спрямовані на ліквідацію незалежності України, зміну конституційного ладу насильницьким шляхом, порушення суверенітету і територіальної цілісності держави, підрив її безпеки, незаконне захоплення державної влади, пропаганду війни, насильства, на розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, посягання на права і свободи людини, здоров'я населення.

"Закон України "Про політичні партії" передбачає, що в судовому порядку Мін'юст може ініціювати заборону політичної партії у випадку порушення вимог щодо її діяльності, встановлених Конституцією України", – каже вона.

Однак, Айвазовська наголосила, що Анатолій Шарій формально не очолює юридичну особу названої на його честь політсили, а вручення підозри не є тим самим, що й обвинувальний вирок.

"Автоматичне припинення діяльності партії не може бути наслідком дій окремого її члена, лідера, навіть керівника. В позасудовому порядку ліквідацію структури через вручення підозри її лідеру навіть щодо серйозного злочину не передбачено законодавством", – резюмувала Айвазовська.

До питання про перспективи партії, неофіційному лідеру якої було оголошено про підозру щодо державної зради:Стаття 37…

Posted by Aivazovska Olga on Tuesday, February 16, 2021

Нагадаємо, що СБУ оголосила Анатолію Шарію підозру у держзраді.

22 лютого його очікують на допиті в СБУ.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: