fbpx
Сьогодні
19:47 17 Лют 2021

Кравчук запропонував запустити автобус-човник, який буде перевозити громадян із ОРДЛО на КПВВ "Золоте"

фото: ДПСУ

Голова української делегації у Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук запропонував із 24 лютого запустити автобус-човник, який буде доставляти українських громадян на підконтрольну територію з ОРДЛО.

Така пропозиція була висунута під час засідання Тристоронньої контактної групи на рівні глав делегацій, передає пресслужба української делегації в Telegram.

Повідомляється, що російська сторона декілька разів намагалася перевести обговорення від практичних кроків щодо виконання Нормандських та Мінських домовленостей, на що отримали "жорстке нагадування" від Леоніда Кравчука. Голова української делегації іще раз наголосив, що РФ є стороною конфлікту, окупантом та є учасником ТКГ.

Також Кравчук зауважив, що будь-які консультації будуть продовжені українською стороною лише в разі, якщо вони матимуть дієвий практичний сенс.

Відповідно надалі він запропонував з 24 лютого надати автобус-човник для перевезення громадян через лінію розмежування на КПВВ "Золоте", а в разі відповідного звернення керівництва міжнародних гуманітарних організацій – і гуманітарних вантажів на територію окупованих районів.

В українській делегації зазначили, що наразі чекають відповідної реакції російської сторони.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: