fbpx
Сьогодні
20:31 17 Лют 2021

Авіакатастрофа в Ірані: у МЗС заявили, що Україна розраховує отримати компенсацію впродовж 5 років

Україна розраховує впродовж 5 років добитися від Ірану виплати компенсацій за збиття ракетою поблизу Тегерану пасажирського літака Boeing "Міжнародних авіаліній України".

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" розповів заступник міністра закордонних справ Євгеній Єнін.

"Ми перебуваємо на стороні правди, за нами сила аргументів і норм міжнародного права. Раніше чи пізніше справедливість буде відновлено, і я більш ніж впевнений, що всі винні будуть притягнені до відповідальності, а іранська сторона виплатить належні компенсації родичам загиблих, авіакомпанії і державі Україна", – наголосив він.

На запитання, на який термін розраховує МЗС зараз, Єнін відповів:

"Надзвичайно важко прогнозувати подальший перебіг обставин, беручи до уваги зокрема і внутрішньополітичні події в Ірані… Раніше чи пізніше це все станеться. На превеликий жаль, мені важко прогнозувати конкретні дати. Можемо посилатися на ту практику, яка склалася на сьогоднішній момент. Середній термін переговорних процесів у досудовому порядку триває від 2 до 5 років. Якщо ми говоримо про судові перспективи, там календар починається від 5 до 10 років. Дуже сподіваємося врегулювати це питання в досудовому порядку. Всі зусилля української дипломатії і наших партнерів з коаліції зосереджені саме на результативному проведенні переговорів з іранською стороною".

Заступник голови МЗС висловив сподівання, що "ми результат будемо мати від 2 до 5 років максимум".

Раніше ЗМІ оприлюднили аудіозапис, на якому людина, яку джерела впізнають як міністра закордонних справ Ірану, обговорює можливість того, що знищення рейсу PS752 було умисним актом.

Україна досліджує аудіозапис, який вказує на те, що Іран міг збити літак МАУ невипадково.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: