fbpx
Сьогодні
14:59 16 Лют 2021

Вітренко роз'яснив, що ціни на газ не зростуть більше 6,99 за кубометр до кінця року

Ціни на газ не зростуть вище встановленого урядом рівня 6,99 гривні за кубометр і після того, як держрегулювання втратить дію у квітні.

Про це т.в.о. міністра енергетики Юрій Вітренко розповів під час форуму "Україна 30".

"Якби уряд нічого не робив, то, з тієї кон'юнктури на ринку, яку ми бачимо, зокрема європейського ринку, можна очікувати, що буде зростання цін. Але уряд цього не допустить: уряд зараз працює над сталим рішенням без надмірного втручання у роботу ринку, який дозволить зробити так, щоб і до кінця цього року люди не сплачували більше за газ ніж 6,99", – заявив Вітренко.

Він підкреслив, що є ризик того, що ціна на газ збільшиться, "якщо нічого не робити":

"Ми не допустимо того, щоб ціна на газ до кінця року зростала – це і комбінація річного тарифу, і комбінація Gas release programme, коли український газ буде у повній мірі поступати на ринок як річний продукт, який зможуть купувати постачальники цього газу для населення", – пояснив очільник відомства. 

Водночас Вітренко запевнив, що досягти тарифу менше за 6,99 вдасться виключно завдяки ринковим механізмам без держрегулювання:

"При цьому конкуренція буде, тому що постачальники мають конкурувати меншою ціною. Ми не будемо встановлювати адміністративні обмеження – ми хочемо зробити такий дизайн ринків і так боротися зі зловживаннями, щоб у ринковий спосіб зробити так, що будуть різні ціни. Але при цьому вони не будуть вище 6,99, не вище за поточний рівень".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: