fbpx
Сьогодні
12:58 16 Лют 2021

Вітренко пояснив, що пропозиція про зміну керівництва "Нафтогазу" була відповіддю на доручення Шмигаля

Юрій Вітренко

В. о. міністра енергетики України Юрій Вітренко підтвердив звернення до Кабміну розглянути питання зміни керівництва НАК "Нафтогаз України" в результаті доручення прем'єр-міністра проаналізувати невиконання плану збільшення газовидобування.

Про це він сказав журналістам у рамках форуму "Україна 30", передає "Інтерфакс-Україна".

"Я звернувся у відповідь на відповідне доручення з боку прем'єр-міністра. Держаудитслужба перевіряла "Нафтогаз" наприкінці минулого року, а план видобутку, який показує падіння, а не збільшення, лише нещодавно надійшов до міністерства".

За словами Вітренка, на виявлені Держаудитслужбою порушення в НАК і невиконання плану щодо збільшення видобутку має бути ухвалено відповідні кадрові рішення.

"Мають бути ухвалені рішення, зокрема кадрові, за результатами вже проведеної перевірки "Нафтогазу"… Також ми як орган, який формує державну політику в енергетиці, показали і відзначили, що "Нафтогаз" не виконує національного завдання щодо збільшення видобутку власного газу – замість збільшення видобутку, він зменшує.

"Нафтогаз" має наглядову раду, яка мала за цим стежити. На жаль, вона неефективно за цим спостерігала, тому також має бути ухвалено відповідні рішення", – додав Вітренко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: