fbpx
Сьогодні
13:23 16 Лют 2021

В Україні відстежуватимуть незаконну вирубку чи видобуток копалин за допомогою супутникових знімків

English version here

Найближчим часом в Україні всі випадки незаконної рубки лісу, видобутку природних копалин, організації стихійних звалищ, а також забудови узбереж водойм відстежуватимуть за допомогою аерокосмічної зйомки.

Як повідомляє прес-служба Державного космічного агентства, відповідні домовленості уклали представники Держкосмосу та Міністерства захисту довкілля і природних ресурсів під час зустрічі.

"Ми дуже вдячні Державному космічному агентству за можливість отримувати знімки з космосу в ретроспективі та збирати достовірну інформацію про незаконні рубки або розробку кар'єрів. Тепер, виходячи на перевірку, інспектори ДЕІ чітко знатимуть координати місць, на які треба звернути увагу першочергово, та швидше встановлюватимуть винних", – зазначив заступник міністра охорони довкілля і природних ресурсів України Роман Шахматенко.

На основі космічних знімків інспектори ДЕІ вже проводять перевірки лісгоспів у тестовому режимі. Наступним кроком стане відслідковування порушень у сфері надрокористування. Так само будуть аналізуватися стихійні сміттєзвалища, а також прибережні захисні смуги.

Згодом плануємо запустити такий аерокосмічний моніторинг на постійній основі.

У прес-службі уточнюють, що практика використання космічних даних показує швидкі результати фіксації природоохоронних правопорушень та встановлення винних, а ретроспективний аналіз допомагає зрозуміти, на яких територіях треба здійснювати посилений контроль.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: