fbpx
Сьогодні
10:52 16 Лют 2021

Степанов пояснив, чому Україна втрачає довіру виробників вакцин і прокоментував справу НАБУ

English version here

Розслідування НАБУ щодо можливих зловживань під час закупівлі вакцин проти COVID-19 негативно вплине на переговори з виробниками.

Про це сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу.

"До чого призводять ці нападки – наслідки стосуватимуться кожного українця. Україна вже втрачає довіру виробників вакцин. Подібні ситуації руйнують репутацію нашої держави. У нас і без того досить складні переговори, щоб отримати додаткові дози вакцин. З огляду на брудні інформаційні атаки виробники почали висловлювати небажання щодо подальшої співпраці", – сказав він.

Міністр додав, що такі дії – це спроба зриву вакцинальної кампанії в Україні.

"Йдеться про спробу зриву вакцинальної кампанії. А це, у свою чергу, нам відкриває шлях до однієї вакцини, яку нам так наполегливо пропонують. Моя позиція – не допустити на ринок України російську вакцину", – зазначив Степанов.

Міністр вважає справу НАБУ одним з інструментів інформаційної війни проти команди міністерства.

Водночас він наголосив, що надасть НАБУ всі необхідні документи протягом доби.

"Минулого тижня всі чули про відкриття справи НАБУ про закупівлю вакцин. Сьогодні вранці МОЗ отримало від НАБУ вимогу щодо надання інформації про всі переговори з виробниками вакцин від COVID-19. Я відразу ж дав доручення про підготовку всіх необхідних документів. Для їх підготовки визначено три дні, але я думаю, що протягом доби всі ці документи буде передано НАБУ", – сказав він.

10 лютого стало відомо, що Національне антикорупційне бюро розслідує закупівлю вакцин проти коронавірусу. Йдеться про можливі зловживання при закупівлі китайської вакцини компанії Sinovac Biotech по $17,85 за дозу за допомогою приватної фірми-посередника.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: