fbpx
Сьогодні
17:02 16 Лют 2021

У Венедіктової заявили, що Іран у справі про катастрофу МАУ прикривається державною таємницею

Фото Reuters

У справі про катастрофу літака МАУ ("Міжнародних авіаліній України") іранська сторона прикривається державною таємницею. Тому істотного просування в діалозі з Тегераном немає.

Про це в інтерв'ю "Радіо Свобода" заявив заступник генерального прокурора Гюндуз Мамедов.

За його словами, відносини Києва і Тегерана в цьому питанні рухаються в рамках технічного розслідування. Але після жовтневих переговорів Україна ще не отримувала відповіді на запити про правову допомогу.

"… по більшій частині питань Іран прикривається військовою державною таємницею. Але дозвольте, на умовах конфіденційності, ми подали запит на передачу нам файла з записами переговорів екіпажу в кабіні літака, а також запису з бойової машини, з якої були зроблені постріли. Іран мовчить, але в чому ж тут може бути військова державна таємниця? У тому, що український літак збито навмисно, і докази цього факту цілеспрямовано ховаються?!", – зазначив Мамедов.

Раніше ЗМІ оприлюднили аудіозапис, на якому людина, яку джерела впізнають як міністра закордонних справ Ірану, обговорює можливість того, що знищення рейсу PS752 було умисним актом.

Україна досліджує аудіозапис, який вказує на те, що Іран міг збити літак МАУ невипадково.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: