fbpx
Сьогодні
19:52 16 Лют 2021

У ТКГ заявили про прогрес у переговорному процесі

У переговорах Тристоронньої контактної групи по Донбасу намітився прогрес.

Про це розповів представник української делегації в ТКГ Сергій Гармаш в ефірі каналу "Україна 24".

"Сьогоднішнє засідання політичної підгрупи було цікавим у тому плані, що дуже активно, нарешті, на сьомому році переговорів, обговорювалося питання – хто ж є сторонами конфлікту. Росія і її представники з Донецька і Луганська стверджували, що це якийсь "народ Донбасу", не пояснюючи, хто це взагалі — жителі Маріуполя, чи Покровська, чи Бахмута, чи це жителі Ростова. Відповіді ми не отримали.

Ми заявили, що на наш погляд, за Мінськими документами й за логікою, другою стороною конфлікту є Росія. І вона ж є членом ТКГ, а не ОРДЛО, не Донецьк і не міфічний "народ Донбасу". Та сторона ще не прийшла до такого розуміння, але процес пішов, що радує – до чогось ми коли-небудь знову домовимося", — сказав він.

Також, за словами Гармаша, було піднято територіальне питання.

"Ми також підняли питання про те, що таке ОРДЛО, тому що ОРДЛО — це територія, вона позначена в Мінських угодах. І на цей момент територія, зайнята російськими формуваннями, на 1 400 км перевищує ту територію, яка зафіксована в Мінських угодах. Ми намагалися отримати від Росії пояснення, чи потрібно виконувати Мінські угоди щодо території. Це важливе питання, тому що якщо ми говоримо про якийсь особливий статус, амністію, то вони поширюються на встановлені території", — сказав він.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: