fbpx
Сьогодні
20:47 16 Лют 2021

У НАБУ підтвердили, що почали розслідувати зловживання при закупівлі вакцини проти COVID-19

Національне антикорупційне бюро України розпочало досудове розслідування за фактами можливих зловживань при закупівлі вакцин проти COVID-19 за заявою генерального директора ДП "Медзакупівлі", відомості з якої детективи були зобов'язані і внесли до ЄРДР.

Про це повідомила пресслужба НАБУ.

"У межах розслідування детективи НАБУ перевірять наявність чи відсутність ознак складу кримінального правопорушення, про яке вказано у зверненні. Особливо наголошуємо, що сам факт початку розслідування не є доказом вини або ж підтвердженням вчинення злочину", – підкреслили в НАБУ.

Також у Бюро зазначили, що початок розслідування не повпливає на закупівлю вакцини проти коронавірусу. Було наголошено, що наразі детективи не проводили жодних слідчих дій, які могли б бути розцінені, як перешкоджання діяльності щодо закупівлі вакцин для України.

"Ми обов'язково поінформуємо суспільство про результати розслідування. До того моменту просимо всіх дотичних до цього розслідування осіб та організацій утримуватися від розголошення відповідної інформації. Вчиняючи інакше ви не лише шкодите розслідуванню, розголошуючи його таємницю, а й реально можете своїми діями та коментарями спричинити шкоду інтересам держави та суспільству", – застерегли в НАБУ.

Нагадаємо, 10 лютого стало відомо, що Національне антикорупційне бюро розслідує закупівлю вакцин проти коронавірусу. Йдеться про можливі зловживання при закупівлі китайської вакцини компанії Sinovac Biotech по $17,85 за дозу за допомогою приватної фірми-посередника.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: