fbpx
Сьогодні
20:26 16 Лют 2021

У "Голосі" вимагають відставки Кравчука з посади голови ТКГ

Партія "Голос" вимагає відсторонення Леоніда Кравчука з посади голови української делегації у Тристоронній контактній групі.

Про це заявив депутат парламентської фракції "Голос" Сергій Рахманін, передає пресслужба партії.

На думку нардепа Мінський процес закономірно вмирає, але, поки в ньому офіційно бере участь українська сторона, він має бути використаний з максимально можливою користю, а не шкодою.

"Взагалі діяльність ТКГ достатньо обмежена, і проривів там немає. Навіть сам Кравчук вже визнає, що Мінський процес, як і було вже давно очевидно, є безперспективним. Але, поки він залишається певним перемовним майданчиком, його треба використовувати максимально ефективно. Людина, яка замість цього вдається до шкоди, на наш погляд, не має права перебувати на цій посаді", – наголошує Рахманін.

Також Сергій Рахманін вважає, що заяви Кравчука не узгоджуються між собою та шкодять Україні, що є достатньою підставою у виключенні його зі складу ТКГ.

"Насправді для будь-якого політика є очевидними дві речі: не треба недооцінювати противника і не треба переоцінювати себе. Я пам'ятаю, наскільки був впевнений Порошенко, коли планував переграти Путіна. Наскільки був впевнений Зеленський, що він домовиться з Путіним. Ту саму самовпевненість випромінював і Кравчук, коли говорив про новий поштовх і нові механізми. Йому знадобився рік чи навіть більше, щоб зрозуміти, що з Росією домовитися неможливо.

Шкода, що ми витратили цей рік марно, згаяли стільки часу. Але краще пізно, ніж ніколи. Я думаю, що Леонід Макарович сам має визнати те, що його перебування на цій посаді виглядає, м'яко кажучи, недоцільним", – переконаний нардеп.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: