fbpx
Сьогодні
13:46 16 Лют 2021

Шмигаль запевнив, що ЄС не планує виносити "Північний потік" за рамки санкцій проти Росії

Північний потік

На рівні керівництва Європейського Союзу немає жодних сигналів про можливість винесення проекту "Північний потік-2" за рамки санкцій проти Російської Федерації.

Про це в інтерв'ю Укрінформу сказав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

За його словами, "в контексті продовження жорсткої санкційної політики проти Російської Федерації "Північний потік-2" в усіх наших перемовинах звучав як невіддільна частина цих санкцій. Очевидно те, що ми з вами бачимо в європейській пресі, скоріш за все, є проявом внутрішніх дискусій. Там, як і в нас, ідуть гібридні інформаційні та економічні атаки з боку Російської Федерації, і також присутні агресивні впливи. Але на рівні керівництва немає жодних сигналів про те, що винесення "Північного потоку-2″ за рамки санкцій взагалі можливо".

Очільник Кабміну також наголосив, що після візиту верховного представника Європейського Союзу Жозепа Борреля до Москви 4-6 лютого "нічого нового у риториці Кремля ми не побачили. Все це в рамках того, що відбувається з нами протягом останніх семи років – виключно провокації з боку агресора. Відповідно, реакція Європи є доволі жорсткою.

Європа була і лишається дуже твердою в підтримці санкційної політики і територіальної цілісності та суверенітету України. Це підтверджували нам єврочиновники на всіх рівнях і було задекларовано в усіх виступах, у тому числі і самого пана Борреля на спільній нашій пресконференції. Він дуже твердо і чітко наголошував на непохитній підтримці України. Щобільше, ми обговорювали з ним можливість посилення санкцій, зокрема і через порушення Росією останнього перемир'я".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: