fbpx
Сьогодні
Фото 10:49 16 Лют 2021

Українські дизайнери розробили одяг з грибів, евкаліпту та конопель

English version here

Дизайнери Ukrainian Fashion Education Group презентували одяг з біорозкладної тканини Tencel – текстильного волокна на основі деревини евкаліпта. Образи доповнені "живими" аксесуарами з міко-матеріалу, який складається з двох компонентів – міцелію (кореневої системи гриба, яка знаходиться під землею) і стебел технічних конопель.

Колекція одягу розроблена в рамках навчального блоку Biodesign – курсу UFEG, під час якого виготовляють вироби з живих матеріалів.

одяг з грибів, евкаліпту та конопель

Міко-матеріал, з якого створені аксесуари, також біорозкладний та водночас довговічний. Він водовідштовхувальний та пожежобезпечний. Якщо виріб з міко-матеріалу потрібно утилізувати, достатньо надламати його й помістити в ґрунт – він розкладеться за 30-45 днів та удобрить землю.

А для виробництва тканини Tencel спеціально висаджують рослини. Потім гілки зістригають і незабаром на них виростають нові. Таким чином, протягом усього життєвого циклу евкаліптові ліси не тільки надають сировину для виробництва тканин, але й виробляють кисень.

Фото: UFEG

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: