fbpx
Сьогодні
13:58 16 Лют 2021

Ляшко терміново виїжджає на Івано-Франківщину через ситуацію з коронавірусом

фото: ОПУ

У лікарнях, які займаються лікуванням пацієнтів з коронавірусом в Івано-Франківській області, зайнято вже майже 73% ліжок, а кількість активних хворих перевищує столичні показники.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час наради з президентом України.

Шмигаль зазначив, що через стрімке поширення коронавірусу в регіоні сьогодні ввечері очікується засідання місцевої комісії з питань ТЕБ та НС (комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій).

В область терміново виїжджає головний державний санітарний лікар – заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Зазначається, що в деяких населених пунктах Прикарпаття показник заповнюваності ліжок у лікарнях для COVID-пацієнтів перевищує 90%.

"Треба ретельно розібратися в ситуації, оскільки через сніг доставка пацієнтів швидкими до інших областей, де є вільні місця, особливо ускладнена, треба розглянути варіант розгортання додаткових ліжок в області. Пам'ятайте, що насамперед важливі життя пацієнтів", – сказав щодо цього Володимир Зеленський.

Водночас прем'єр-міністр зазначив, що ситуація з поширенням коронавірусу в Україні загалом стабілізується.

Так, за його словами, минулого тижня в країні зберігалася тенденція до зниження кількості активних хворих, летальних випадків, госпіталізованих пацієнтів і зайнятих ліжок у COVID-лікарнях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: