fbpx
Сьогодні
22:11 16 Лют 2021

Білл Гейтс закликав багаті країни перейти на штучну яловичину: на його заяву вже відреагували політики США

Бізнесмен і філантроп Білл Гейтс висловив упевненість, що багатим країнам варто перейти на споживання штучної яловичини, відмовившись від виробництва натуральної.

Своїми міркуваннями з цього приводу засновник Microsoft поділився в інтерв'ю виданню MIT Technology Review у ході обговорення своєї нової книги "Як уникнути кліматичної катастрофи".

Необхідність відмови від натуральної яловичини Білл Гейтс пояснив проблемою з викидами метану, що продукує велика рогата худоба.

"Боюся, що знадобиться синтетика принаймні щодо яловичини", – зазначив бізнесмен. Підкресливши, що пропозиції стосується виключно заможних держав.

"Я не думаю, що 80 найбідніших країн їстимуть синтетичне м'ясо. Я думаю, що всі багаті країни повинні перейти на 100% синтетичну яловичину. До різниці в смаку можна звикнути. Кажуть, що з часом смак навіть стане кращим. Націнка на екологічність досить помірна, щоб дозволити змінити поведінку людей, або використовувати регуляторні правила для того, щоб повністю змінити потребу", – зазначив Білл Гейтс.

На пропозицію засновника Microsoft вже відреагували кілька американських конгресменів і сенаторів.

Зокрема, сенатор-республіканець Рон Джонсон попросив "відписати" його від програми переходу на синтетичну яловичину.

Його однопартієць з Палати Представників Томас Массі іронічно прокоментував пропозицію Гейтса, нагадавши про розмір державного боргу США.

"Думаю, американці ще довго їстимуть натуральну яловичину, тому що у нас державний борг 27,9 трлн доларів", – пожартував конгресмен у Twitter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: