fbpx
Сьогодні
23:04 15 Лют 2021

У "Слузі народу" назвали три загрози для України через Росію

Імпорт електроенергії з Росії загрожує Україні банкрутством електростанцій, кризою у вугільній промисловості, а також ставить хрест на перспективах країни інтегруватися в європейську енергетичну мережу.

Про це розповіла в ефірі телеканалу "Україна 24" народна депутатка від "Слуги народу" Людмила Буймістер.

"Ситуація настільки критична, що вона загрожує не тільки зупинкою і банкрутством ТЕС, що ми сьогодні спостерігаємо, але і банкрутством "Енергоатому". Тому що обсяг імпорту, який сьогодні надходить у нашу країну, вже заміщає два блоки Рівненської АЕС, і він не скорочується на сьогоднішній день", – повідомила "слуга народу".

За її словами, російський імпорт – це загроза всій енергетичній системі країни і національній безпеці.

"Російський імпорт не дозволить нам інтегруватися в європейську енергетичну мережу, адже ми повинні рік пропрацювати на самозабезпеченні. Це не дозволить нам розвивати нашу вугільну промисловість, тому що замість того, щоб платити зарплати шахтарям і енергетикам, ми сьогодні платимо російським енергетиками і російській АЕС, побудованій у Білорусі. Вся ця ситуація створена абсолютно штучно, оскільки в нас своєї електроенергії, своїх генеруючих потужностей цілком достатньо не тільки, щоб себе забезпечити електроенергією, а й половину Європи", – зазначила Буймістер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: