fbpx
Сьогодні
08:52 15 Лют 2021

У Канаді через новий спалах COVID-19 провінція обиратиме свій парламент лише поштою

Голосування на місцевих виборах у канадській провінції Ньюфаундленд і Лабрадор, що було заплановане на 13 лютого, через спалах COVID-19 відбудеться лише поштою.

Про це повідомляє канадське видання Global News.

Голосування на дільницях у Ньюфаундленді й Лабрадорі Центривиборчком Канади скасував за день до відкриття багатьох виборчих дільниць, тобто 12 лютого. Бюлетені поштою там тепер прийматимуть до 1 березня.

Як зазначає Global News, здебільшого вибори на дільницях довелося скасувати через відмову членів виборчих дільниць працювати. Вони побоюються інфікуватися коронавірусом.

Рішення також ухвалили незабаром після того, як у провінції оголосили найвищий рівень епіднебезпеки відповідно до плану боротьби з пандемією. За 11 лютого там виявили понад 100 хворих коронавірусною хворобою — найбільший із початку пандемії показник.

Основні політичні партії провінції підтримали рішення ЦВК про запровадження голосування поштою. Водночас лідер прогресивних консерваторів Чес Кросбі розкритикував відомство через те, що вони ухвалили рішення надто пізно.

Ньюфаундленд і Лабрадор — четверта провінція в Канаді, в якій відбуваються вибори від початку пандемії. У решті трьох вибори не переносили. Але після виборів там фіксували спалахи коронавірусної хвороби.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: