fbpx
Сьогодні
14:24 15 Лют 2021

Справа Гандзюк: один з організаторів вбивства отримав ще один вирок

фото: Громадське

Один із організаторів вбивства Каті Гандзюк – Сергій Торбін – отримав ще один вирок. Цюрюпинський райсуд Херсонсько області призначив йому 5 років в'язниці за участь у заворушеннях під будівлею Олешківської районної ради.

Про це повідомило громадське об'єднання "Хто замовив Катерину Гандзюк".

Один із організаторів вбивства Каті Гандзюк – Сергій Торбін – отримав ще один вирок. Цюрюпинський райсуд Херсонсько…

Posted by Хто замовив Катю Гандзюк? on Monday, February 15, 2021

 

"Давайте розкажемо, що там і до чого: у 2018 році Торбін та його люди, за наказом Мангера, захищали тодішню голову Олешківської РДА Олену Кравченко-Скалозуб. Влітку того року місцеві мешканці хотіли висловити їй недовіру як голові райради.
Олена Кравченко-Скалозуб – соратниця двох із трьох замовників вбивства Каті Гандзюк – Владислава Мангера та Євгена Рищука. Вона активно допомагала їм зі схемами підпалів лісу. Саме тих підпалів Олешківського лісу, проти яких виступала Катя Гандзюк, що, за версією слідства, і стало основною причиною її вбивства. Тоді під райрадою від дій Торбіна та його людей постраждали мирні люди, яких побили гумовими кийками і палицями.
Якби через справу Каті не почав розплутуватись весь цей клубок із владно-бандитських формувань на Херсонщині, цей інцидент із нікому не відомих Олешок навряд чи вийшов би назовні. Нагадаємо, що минулого року Торбін отримав 6.5 роки за вбивство Каті Гандзюк.
На жаль, новий вирок не означає, що він відсидить ще +5 років. Згідно нашого законодавства, більший вирок поглинає менший – тому він має просидіти свої 6.5 років. Проте у публікаціях про новий вирок Торбіна пишуть, що 27 січня 2021 року він уклав угоду з прокурором про визнання винуватості і погодився співпрацювати зі слідством у викритті інших фігурантів.
Тож чекаємо подальших новин і притягнення до відповідальності інших членів організованого збройного угруповування Мангера, Рищука та Гордєєва до відповідальності. Також нагадаємо, що на минулих місцевих виборах Євген Рищук обрався головою саме Олешківської ОТГ", –  пишуть у ГО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: