fbpx
Сьогодні
20:01 15 Лют 2021

"МВФ — це не тільки гроші": у Зеленського прояснили долю нових кредитів

Україна не розглядає можливість припинення співпраці з Міжнародним валютним фондом, надходження від кредитів МВФ вже закладені в державний бюджет на 2021 рік.

Про це розповів в ефірі телеканалу "Україна 24" радник президента України Володимира Зеленського з економічних питань Олег Устенко.

"У базовому сценарії фінансування державного бюджету закладено те, що в країну заходять гроші від Міжнародного валютного фонду: три кредити по 0,7 млрд доларів – 2,1 млрд розраховуємо отримати цього року", – заявив Устенко.

Як пояснив радник президента, якщо кредитів МВФ не буде, Україні доведеться виходити на ринки запозичень капіталу і позичати гроші під значно вищий відсоток, ніж 6,2%, які передбачає програма співпраці з Фондом.

"Але це не розглядається дійсно, тому що є абсолютно чітке розуміння і в Вашингтоні, в штаб-квартирі МВФ, і в нас у Києві, пов'язане з тим, що програма МВФ працюватиме… МВФ – це не тільки гроші, МВФ – це і можливість позитивного знаку, який дає можливість виходити на зовнішні ринки й позичати під відносно низький відсоток", – розповів він.

Устенко "досить чітко" зазначив, що співпрацю з МВФ буде продовжено.

"У цьому плані я не бачу якихось принципових ризиків для української економіки", – додав він.

Нагадаємо, місія МВФ завершила роботу в Україні, зауваживши, що є потреба у більшому прогресі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: