fbpx
Сьогодні
19:02 15 Лют 2021

Київ може втратити мільярд гривень на розвиток міського транспорту: що відомо

Фото: Max Nefyodov

Київ ризикує не отримати мільярд гривень від Світового Банку на розвиток громадського транспорту, тому що КМДА досі не сформувала коректну заявку на надання державних гарантій.

Про це повідомив депутат Київради Максим Нефьодов.

За його словами, аби отримати фінансування, треба погодження Міністерства фінансів щодо державних гарантій на ці гроші. Проте такого погодження досі немає, судячи з відповіді Мінфіну, тому що досі КМДА не змогла сформувати коректну заявку на надання державних гарантій.

За кредитний мільярд від Світового Банку у Києві повинні продовжити лінію Борщагівського швидкісного трамваю до Вокзальної площі та Палацу Спорту, розробити обґрунтування та проєкт лінії метро або швидкісного трамваю на Троєщину (з подальшою перспективою кредиту на будівництво).

«Тому вже просто зараз КМДА має зробити домашню роботу і перекинути м'яч Мінфіну для погодження. Без цього місто не отримає навіть шанси на отримання грошей, рано чи пізно ця гра в м'яч Всесвітньому банку банально набридне, і Київ залишиться сам на сам у вирішенні транспортної проблеми», – написав Нефьодов.

Мешканці Києва вже активно обговорюють загрозу. І вже підготували відкрите звернення до КМДА, де закликають:

1. Доручити КМДА найшвидше підготувати виправлену заявку на отримання державних гарантій під позику та відправити її до Мінфіну.

2. Ініціювати виділення коштів на коригування техніко-економічного обгрунтування та проектування трамваю у Центр (3+15 млн грн).

Питання на мільярд – чому Київ може не отримати кредит на трамвай у Центр і що МИ можемо з цим зробитиПродовження…

Posted by Олександр Рак on Monday, February 15, 2021

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: