Зеленський та принц ОАЕ Абу-Дабі обговорили майбутню співпрацю між країнами

У межах офіційного візиту до Об'єднаних Арабських Еміратів Президент України Володимир Зеленський зустрівся зі Спадкоємним принцом Абу-Дабі, заступником Верховного головнокомандувача Збройних сил ОАЕ шейхом Мухаммадом бін Заїдом Аль Нагаяном.

Про це повідомляє Офіс Президента України.

Співрозмовники відзначили важливість і необхідність підтримки високої динаміки двостороннього політичного діалогу, окрему увагу було приділено питанням торговельно-економічної та інвестиційної співпраці.

"На сьогодні ми маємо вивести на новий рівень наші економічні відносини. Наші народи мають багато контактів, більш дружніми та теплими мають бути й економічні контакти. Впевнений, що ми разом можемо розробити сучасні великі проєкти", – наголосив Глава Української держави.

Було відзначено, що обидві країни мають потенціал, щоб у найближчі п'ять років збільшити товарообіг у декілька разів.

Сторони детально зупинилися на питанні продовольчої безпеки. Володимир Зеленський відзначив, що Україна й надалі залишатиметься надійним постачальником і гарантом продовольчої безпеки не лише ОАЕ, а й інших країн регіону. Існують усі можливості для інтенсифікації агроінвестицій в Україну та збільшення таким чином експорту української аграрної продукції у десятки разів.

Також учасники зустрічі обговорили питання співпраці у сферах енергетики та інфраструктури, військово-технічну співпрацю й зупинилися на конкретних спільних проєктах, які вже реалізуються.

Було порушено теми науково-технічного співробітництва, співпраці у сфері штучного інтелекту та спільного дослідження космосу.

Володимир Зеленський поінформував про динаміку реформ в Україні, зокрема, про земельну реформу та законодавчу базу щодо захисту іноземних інвестицій. Загалом було домовлено про суттєву інтенсифікацію міжурядових відносин.

"Наші відносини виходять на новий якісний рівень", – зазначив Президент України.

Фото: ОП
Фото: ОП
Фото: ОП
Фото: ОП
Фото: ОП
Фото: ОП

Проблематика протидії поширенню коронавірусу та мінімізації негативного впливу пандемії також була у фокусі уваги лідерів двох країн. У цьому контексті Володимир Зеленський подякував шейху Мухаммаду бін Заїду Аль Нагаяну за надану Україні гуманітарну допомогу для боротьби з COVID-19 і домовився про подальшу співпрацю у цій сфері.

Зустріч відбулася у теплій атмосфері. За її результатами було підписано низку двосторонніх документів.

Свіжі дописи

  • Новини

Рішення для перемоги: виробник пластикової тари з Харківщини організував виготовлення далекобійних БпЛА

Кілька десятків робітників в ангарі на заході України збирають безпілотники, які використовують для завдавання ударів… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Головнокомандувач ЗСУ подякував прикордонникам за самовідданість у боротьбі за незалежність України

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський подякував прикордонникам, які у 2014 році не зрадили присязі… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Білий дім з міркувань безпеки не коментує доставку в Україну зброї

Процес постачання в Україну оборонної допомоги, про яку було оголошено минулого тижня, триває, однак адміністрація… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Уперше з 2014 року до Києва прибула представниця королівської сім’ї Британії – герцогиня Единбурзька

Напередодні до столиці прибула герцогиня Единбурзька Софі Хелен - дружина наймолодшого сина Єлизавети ІІ принца… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Сили оборони за минулу добу знищили ще понад 1200 окупантів та 39 ББМ

Минулої доби, 30 квітня, українські захисники ліквідували ще понад 1200 загарбників, таким чином загальні втрати… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Наслідки ракетного удару по Одесі: кількість загиблих зросла до 5 осіб та 4 людей у край важкому стані

Кількість загиблих ворожого ракетного удару по Одесі 29 квітня зросла до 5 людей: помер у… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.