fbpx
Сьогодні
11:49 14 Лют 2021

Вітренко розповів, як можна подолати олігархічну монополію на енергетику

В. о. міністра енергетики Юрій Вітренко зазначає, що подолати монополію на енергетику в Україні можна шляхом інтеграції в більший ринок.

Про це він розповів у інтерв'ю Радіо Свобода.

"Сказати: потяг, стій – раз-два! Це в анекдоті так можна сказати. Правильний підхід – це якраз інтеграція у більший ринок, де гравець, який займає монопольне становище в Україні, на цьому більшому ринку буде одним із гравців", – зазначає Вітренко.

Він також зауважив, що наступним кроком має бути впровадження європейських ринкових правил. "Коли ми кажемо: ми не будемо під жодного олігарха створювати якісь особливі правила. Усі грають за однаковими правилами, які придумуються не в Україні, а в Європі. Бо в них немає впливу на формування правил європейських. Слава Богу! Бо в Україні, ми розуміємо, вони можуть впливати, лобіювати правила, які їм потрібні", – каже в.о. міністра енергетики.

Окрім того, Вітренко підкреслює, що на ринку електроенергії не має бути жодних винятків. "Бо будь-які винятки – вже починається лобіювання олігархічних інтересів. Європейські торговельні системи. Європейські інституції всі, які є релевантними для цього. Ось ці всі інституційні речі ми впроваджуємо в Україні, тоді реально не буде монополії", – підсумовує Юрій Вітренко.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: